Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sai juuri ison työmaan päätökseen. Sentteri Pierre-Luc Dubois tarvitsi jatkosopimuksen, mutta se oli pitkien neuvotteluiden takana. Lopulta kaksivuotinen ja 10 miljoonan dollarin arvoinen sopimus syntyi vuoden 2020 viimeisinä tunteina.

Kovat neuvottelut saattoivat kuitenkin käydä kalliiksi Kekäläiselle. The Athleticin toimittaja Aaron Portzline paljastaa tapahtumia kulisseista.

– Rajoitettuna vapaana agenttina Dubois sai luvan keskustella muiden NHL-organisaatioiden kanssa, kun markkinat aukesivat 9. lokakuuta. Dubois ei hyväksynyt offer sheetiä, mutta Blue Jackets todella pelkäsivät sellaista. Sen takia he kauppasivat puolustaja Ryan Murrayn ja Markus Nutivaaran törkyhalvalla pois, Portzline kirjoittaa.

Portzlinen mukaan muiden seurojen kanssa keskustellessaan Dubois huomasi, että hän haluaisi pelata jossain muualla kuin Columbuksessa. Silti hän päätyi tekemään kaksivuotisen sopimuksen, ja nyt seura yrittää saada nuoren tähtensä pään kääntymään.