TOP5: Tässä ovat Liigan syyskauden parhaat puolustajat – miten yhdestä joukkueesta voi tulla näin monta timanttia samalle paikalle?

© Kuva: Leijonat.fi

Erikoinen liigasyksy 2020 on päättynyt, ja huomenna alkaa matka kohti kevättä vuoden 2021 ensimmäisellä päivällä. Kun Liigassa ei pelata vuodenvaihteen ympärillä, on nyt hyvä spekuloida syyskauden parhailla pelaajilla.

Tässä jutussa käymme läpi päättyvän vuoden syyskauden parhaat puolustajat.

Lista on kasattu ennen joulua, eli 27.-30. joulukuuta pelattuja otteluita ei ole otettu huomioon.

Lähimmät uhkaajat käännetyssä järjestyksessä:
8. Elmeri Eronen (HPK), 7. Axel Rindell (Jukurit), 6. Jarkko Parikka (Ilves)

5. Andreas Borgman, Ässät

> 19 ottelua, 3+10=13 (+3)

Takaisin NHL:ään lähtenyt Borgman oli parhaimmillaan maaginen maalipaikkojen luoja, ja vastuuta hän nautti yli 24 minuuttia peliä kohden. Ruotsalaispakki oli tulittanut ennen joulutaukoa peräti 123 kutia, joka oli puolustajista ylivoimaisesti eniten. Kakkosena oli 100 laakin Tappara-pakki Valtteri Kemiläinen. Johtopaikka ei hetkeen vaihdu, vaikka Borgman lähti Toronto Maple Leafsiin.

4. Robin Press, Lukko

> 19 ottelua, 6+9=15 (+12)

Hyvin tehoileva ja tehokkaasti viimeistelevä pakki iski syyskauden kuudesta maalistaan jopa kolme ylivoimalla. Lisäksi lähes 24 minuutin peliaikakeskiarvolla Pressin tilastoihin merkittiin vain 12 miinusta 19 pelissä. Kova saldo, kun luuta pelaa vastustajien parhaimpiakin vastaan.

3. Ville Heinola, Lukko

> 19 ottelua, 1+13=14 (+10)

Tuntuu, että Heinola on ottanut taas uusia steppejä urallaan, eikä palauttaminen NHL:stä Liigaan tainnutkaan olla viime syksynä pieleen mennyt veto. Jotenkin näyttäisi siltä, että hyökkäysorientoitunut pakki on parhaimmillaan silloin kuin vastuu on iso ja paikka kova. Liigassa etenkin ensiksi mainittua tippuu taatusti.

2. Juuso Välimäki, Ilves

> 19 ottelua, 2+17=19 (+15)

Kiekkoa mahtavasti liikuttavan ja jakavan pakin paluu kaukaloon oli siinä mielessä uskomattoman upea, että viime kaudella Välimäki ei pelannut yhtään ottelua. Pitkä tauko ei näkynyt tasaisen hyvissä otteissa mitenkään.

1. Vili Saarijärvi, Lukko

> 18 ottelua, 6+12=18 (+15)

Dynaaminen kiekon kanssa ja ilman, ennakoiva, helppoja syöttöjä jakava, jämäkkä, tehokas… Ylistyssanat meinaavat loppua parhaan Lukko-pakin kanssa kesken, eikä niiden jatkaminen olisi yhtään väärin. Kaiken kukkuraksi Saarijärvi oli Helsingin EHT:lla Leijonien näkyvimpiä.

TOP-listoja luvassa uudenvuodenaaton kunniaksi päivän mittaan lisää…

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️