Jesse Puljujärven pelit Oulun Kärpissä ovat tällä erää ohi.

Kärpät tiedottaa nettisivullaan Puljujärven suuntaavan perjantaina kohti Edmontonia valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen. Puljujärvi solmi lokakuussa kaksivuotisen ja 1,175 miljoonan dollarin vuositulot takaavan sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

– On ollut ihan huikeat puolitoista kautta täällä. Ollut mahtava painaa täällä hommia ja tavoitella sitä omaa potentiaalia, Puljujärvi toteaa Kärppien nettisivulla ja jatkaa:

– Tulin Ouluun hakemaan kovia pelejä ja kehittämään itseäni. Valmennus ja joukkue ovat täällä huippuluokkaa, puitteet kunnossa ja ympäristö tuttu. Mahdollisuudet kehittyä pelaajana ja ihmisenä olivat optimaaliset.

Puljujärvi pelasi noin puolentoista kauden aikana 72 Liiga-ottelua tehoin 31+34=65. Syksyllä 22-vuotiaan lupauksen paitaan ommeltiin varakapteenin A-kirjain ja laituri uskoo sen auttaneen varsinkin henkisessä kasvussa.

– Pelillisesti sain olla isossa roolissa. Se varmasti kehitti minua ja toi lisää itseluottamusta. Myös henkisesti on täytynyt mennä koko ajan eteenpäin, ja varakapteenin rooli mahdollisti sen. Piti pystyä olemaan joukkueen esimerkkipelaaja arjessa ja peleissä. Olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja näyttää mitä se voittaminen vaatii, Puljujärvi korostaa.

Oilers varasi Puljujärven kesän 2016 NHL-draftissa koko tilaisuuden neljäntenä, mutta ensimmäinen visiitti 2016-19 jäi koviin odotuksiin nähden pettymykseksi, kun 139 NHL-ottelua tuottivat tehot 17+20=37. Farmiliiga AHL:n puolella ”Pulju” nakutteli 53 ottelussa 37 (15+22) pinnaa.

Tulevan NHL-kauden on tämänhetkisen tiedon mukaan tarkoitus käynnistyä 13.tammikuuta.