Teemu Pulkkinen vaihdettiin KHL:ssä NHL-konkariin: Asiantuntijalla selkeä näkemys kaupan voittajasta – ”Eri tason hyökkääjiä”

© Kuva: www.dynamo.ru

KHL:ssä nähtiin kuluvalla viikolla suomalais-ruotsalainen pelaajakauppa, kun Dinamo Moskovaa edustanut hyökkääjä Teemu Pulkkinen siirtyi Lokomotiv Jaroslavliin ja toiseen suuntaan liikkui puolestaan hyökkääjä Magnus Pääjärvi.

28-vuotias suomalainen on parhaillaan loukkaantuneena, eikä ole ehtinyt pelata uudessa joukkueessaan vielä peliäkään, mutta useiden KHL-joukkueiden urheilupomona työskennelleellä Leonid Vaisfeldilla on jo selkeä näkemys kumpi seuroista vaihtokaupan voitti.

– Pulkkinen on hyökkääjä, joka ei ole riippuvainen pelikavereista. Hän pelaa kenen tahansa kanssa ja iskee maaleja. Tämä on harvinaista ja mielestäni enemmänkin positiivista kuin negatiivista. Dinamo halusi hänestä jostain syystä eroon, Vaisfeld toteaa Championatille ja jatkaa:

– Jos puhumme Teemusta optimaalisessa kunnossaan, Lokomotiv hyötyi tästä vaihdosta enemmän. Pulkkinen ja Pääjärvi ovat mielestäni eri tason hyökkääjiä.

Pulkkinen summasi ennen loukkaantumistaan Dinamon paidassa 22 ottelussa 14 (9+5) tehopistettä. Pääjärven saldo Lokomotivissa oli puolestaan 26 ottelussa 3+8=11 ja kahdessa Dinamon paidassa pelaamassaan ottelussa nyt 0+1.

Molemmat hyökkääjät ovat pelanneet urallaan myös NHL:ssä. Pulkkisella taalaliigapelejä on kasassa 83 (13+9=22), Pääjärvellä puolestaan peräti 467 (62+62=124).