Tässä ovat NHL:n vaihtoarvoltaan kalleimmat pelaajat – ”Voitte vaikka tuplata hänen hintansa!”

© Kuva: Getty Images

Tarunhohtoisen NHL:n siirto- ja sopimusmarkkinoilla on ollut viime aikoina hiljaista johtuen pitkälti koronapandemian aiheuttamasta epätietoisuudesta tulevaisuuden suhteen.

Arvostettu mediajätti The Athletic niputtaa kasaan pelaajat, joiden vaihtoarvo, eli ns. ”trade value” on juuri nyt korkeimmalla. Listauksessa otettiin huomioon pelaajan sopimuksen vuosipalkka, jäljellä olevien sopimusvuosien määrä sekä ikä.

Ylivoimaiseksi kärkikaksikoksi nousivat Edmonton Oilersin Connor McDavid sekä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon. Vaikka MacKinnonin tasoonsa nähden naurettavan huokea sopimus (6,3 miljoonaa dollaria vuodessa kolmen seuraavan kauden ajan) nostaa tämän vaihtoarvoa entisestään, päätyisi toimittaja Jonas Siegel silti joka tapauksessa ennemmin McDavidin valintaan siinä tilanteessa, että molemmat pelaajat olisivat saatavilla täsmälleen samanlaisella vaihtopaketilla.

– Voit perustella MacKinnonin sopimuksella sitä, että hänen pitäisi olla sijalla 1. En vain saa häntä sille sijalle. Ottaisin McDavidin seuraavan kuuden kauden ajan joka kerta – vaikka tuplaisitte hänen myyntihintansa kolmen vuoden jälkeen. MacKinnonin cap hit -lukema tekee vertailusta silti ainakin keskustelun arvoisen. MacKinnon tulee roikkumaan NHL:n parhaan vaihtoarvon omaavan pelaajan keskusteluissa ainakin seuraavat kolme kautta, Siegel viittaa MacKinnonin kolmen vuoden päästä suurella todennäköisyydellä tuplaantuvaan vuosipalkkaan.

Kaksikosta McDavid pelaa parhaillaan 12,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävällä sopimuksella. Oilers-kapteenin kattaa vielä seuraavat kuusi kautta.

Listan seuraaville sijoille The Athletic nostaa Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin, Boston Bruinsin David Pastrnakin sekä Edmonton Oilersin Leon Draisaitlin.