Tässä NHL:n suomalaiset palkkakuninkaat ensi kaudella – kärkikaksikko omassa kastissaan

© Kuva: Getty Images

Viisi suomalaispelaajaa nostaa seuroiltaan yli viiden miljoonan dollarin vuosipalkkaa alkavalla NHL-kaudella.

Listasimme suomalaisten parhaiten ansaitsevat pelaajat ensi kauden todellisen vuosipalkan perusteella. Taulukko ei toisin sanoen perustu palkkakaton alle laskettavaan sopimuksen keskimääräiseen vuosipalkkaan (cap hit -lukema).

Suomalaisten palkkakuningas alkavalla kaudella on Colorado Avalanchen Mikko Rantanen. Vuosi sitten kuuden vuoden ja 55,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen allekirjoittaneen Rantasen todellinen vuosipalkka alkavalta kaudelta on peräti 12 miljoonaa dollaria (10,02 miljoonaa euroa). 24-vuotiaan laitahyökkääjän sopimuksen cap hit -lukema on puolestaan 9,25 miljoonaa taalaa. Todellisessa vuosipalkassa mitattuna Rantanen on alkavalla kaudella NHL:n kahdeksanneksi parhaiten palkattu pelimies.

Suomalaisten palkkataulukon kakkossijaa pitää hallussaan Carolina Hurricanesin Sebastian Aho. Keskushyökkääjä kuittaa alkavasta kaudesta huimat 10,75 miljoonaa dollaria (8,97 miljoonaa euroa). Hurricanesin parhaiten palkatun pelaajan cap hit -lukema ensi kauden osalta on 8,45 miljoonaa dollaria.

Suomalaisten top 10:

 1. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche (12,0 miljoonaa dollaria)
 2. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes (10,75 m)
 3. Patrik Laine, Winnipeg Jets (7,5 m)
 4. Tuukka Rask, Boston Bruins (6,5 m)
 5. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres (5,4 m)
 6. Esa Lindell, Dallas Stars (4,8 m)
 7. Aleksander Barkov, Florida Panthers (4,75 m)
 8. Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes (4,25 m)
 9. Antti Raanta, Arizona Coyotes (4,0 m)
 10. Pekka Rinne, Nashville Predators (4,0 m)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.