Suomessa estettiin kuuden pelaajan pelaaminen positiivisen koronatestin takia – KHL:ltä käsittämätön reaktio eväämiseen: ”Vastaavat tilanteet tulee välttää jatkossa”

© Kuva: www.hawk.ru

Monikansallisen KHL:n johtoportaassa paloi äskettäin käpy Suomen terveysviranomaisiin, koska Jokereita vastaan taannoin pelanneen Salavat Julajev Ufan pelaajia hyllytettiin yhtäkkiä koronarajoitusten takia.

Esimerkiksi Sport.ru-sivusto kertoi, että KHL tympiintyi nimenomaan nopeisiin koronamääräysmuutoksiin. Peräti kuusi Ufa-pelaajaa joutui jäämään sivuun keskiviikon Jokerit-pelistä, koska näistä yksi oli antanut positiivsen koronavirusnäytteen. Pelaajan kanssa erityisen tiiviisti tekemisessä olleet viisi muuta lyötiin samalla pannaan.

– KHL:ssä ollaan huolissaan Suomessa liian myöhään tulevista, koronaviruksen leviämistä estävistä säännöistä. Sarja on pyytänyt Suomen terveysviranomaisia tutkimaan uudelleen sääntöjä, joiden perusteella KHL-joukkueet voisivat osallistua tapahtumiin.

– Vastauksia ei ole kuulunut.

KHL kertoi lisäksi toivovansa rakentavaa vuoropuhelua Suomen viranomaisten kanssa.

– Vastaavat tilanteet tulee välttää jatkossa.

Jokerit löi Ufan keskiviikkona kotonaan Iiro Pakarisen, Jesse Joensuun ja Marko Anttilan maaleilla numeroin 3-1. Ufa pelsi ottelussa vajaalla kolmella kentällisellä.

Helsinkiläislauma pelannee seuraavan ottelunsa maanantaina Spartak Moskovan vieraana.