Porin Ässissä alkukauden pelannut Edmonton Oilersin pakki Markus Niemeläinen jättää Liigan taakseen ja suuntaa Pohjois-Amerikkaan. Asia käy selväksi porilaisjoukkueen kotisivuilta.

Niemeläinen tuli kaudelle 2019–20 Ässiin liigamestaruuden voittaneena ja kuulemma mielessään kehittyä pelaajana uudelle tasolle.

– Hän sai meillä paljon vastuuta ja vastasi siihen erinomaisesti. Kiitämme Markusta tästä puolentoista vuoden pätkästä, jonka hän Ässissä pelasi ja toivotamme hänelle onnea tuleviin haasteisiin, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo.

Isokokoinen, lähes kaksimetrinen ja vajaat satakiloinen pakki on pelannut Liigassa HPK:n ja Ässien paidoissa 161 runkosarjan peliä pistein 3+15=18 (-15). Uran 18 pudotuspeliottelun saldo on 0+2=2 (-5).

– Lähden Pohjois-Amerikkaan intoa täynnä. On hienoa päästä näyttämään osaamistaan, Niemeläinen kommentoi.

– Ässistä jää todella paljon hyviä muistoja ja olen saanut monia hyviä kavereita joukkueesta. Koin kehittyneeni Ässissä paljon puolustuspelaamisessa ja lisäksi fyysinen kuntoni on noussut merkittävästi.

Pelaaja on voittanut urallaan Suomen mestaruuden lisäksi alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja kylkeen vastaavan ikäluokan MM-hopean.