Seurapomo tuskailee Tre Kronor -maailmanmestarin umpisurkeaa NHL-diiliä: ”Toivoimme, että hän olisi tehnyt enemmän tulosta”

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucks-GM Jim Benning on yrittänyt jo pitkään löytää mahdollisuutta päästä eroon hyökkääjä Loui Erikssonin ongelmasopimuksesta.

35-vuotiaalla ruotsalaisella on vielä kaksi kautta jäljellä kesällä 2016 solmittua 36 miljoonan dollarin jättidiiliä, joka takaa hänelle keskimäärin kuuden miljoonan taalan vuositulot.

Vaikuttaisi siltä, että Canucks ”joutuu” nauttimaan Erikssonin kalliista palveluista myös tulevalla NHL-kaudella.

– Olemme yrittäneet löytää hänelle uutta joukkuetta ja mahdollisuutta uuteen, tuoreeseen starttiin, mutta niin ei nyt ole käynyt, Benning totesi hiljattain Sportsnet 650:n Starting Lineup -ohjelmassa ja jatkoi:

– Loui on nyt meillä ja pystyy edelleen pelatessaan tappamaan jäähyjä meille, hän on hyvä puolustava pelaaja. Toivoimme sopimuksen tehdessämme, että hän olisi tehnyt enemmän tulosta, mutta niin ei ole käynyt. Hän on kuitenkin osa ryhmäämme ja kokenut kaveri.

Tre Kronor-paidassa maailmanmestaruutta keväällä 2013 juhlinut Eriksson on tehnyt vancouverilaisten riveissä pelaamissaan 245 ottelussaan vaatimattomat 38 maalia. Ennen joukkueeseen liittymistään hän oli iskenyt NHL-urallaan kuusi yli 20 maalin kautta.

Päättyneellä kaudella ruotsalainen istui useita otteluita katsomossa pelaten ainoastaan 49 runkosarjaottelua tehoin 6+7=13. Syksyn kuplapudotuspeleissä kymmenen ottelua sujui kiikaritehoilla.