Washington Capitals saattaa tukeutua maalivahtilupauksiinsa Ilja Samsonoviin ja Vitek Vanecekiin korvatakseen Henrik Lundqvistin.

New York Rangersista viime kauden jälkeen hankittu ruotsalaiskonkari ilmoitti yllättäen tällä viikolla joutuvansa jättämään ensi kauden väliin sydänsairauden vuoksi.

Capitals joutui yllättävän paikan eteen. Kokenut tähtitorjuja oli pois kuvioista ja maalivahtiosastolla ammottaa merkittävä lovi.

Pääkaupunkilaisten on nyt päätettävä, millaisella veräjänvartijoiden kokoonpanolla he lähtevät kauteen 2021.

Toissa kauden Stanley Cup -mestarien riveistä löytyy jo valmiiksi useampi maalivahti.

Aiemmin mainitut Samsonov ja Vanecek olisivat selkeimmät ratkaisut tilanteessa, jossa todella hyviä vaihtoehtoja ei ole ainakaan suoralta kädeltä tarjolla.

24-vuotias tshekki Vanecek on esitellyt vakuuttavia otteita AHL:ssä Hershey Bearsin maalilla. Kahden edelliskauden suoritukset olivat niin vahvoja, että hänet valittiin kumpanakin vuonna farmiliigan tähdistöjoukkueeseen.

Vanecekin lisäksi nuorempien kassareiden joukkoon kuuluu myös Pheonix Copley, joka toimi Braden Holtbyn siipimiehenä kaudella 2018-2019. Nuorukainen voitti 16 ottelua kirjauttaen tilastoihinsa 90,5 torjuntaprosentin ja 2,90 päästetyn maalin keskiarvon.

Copley ei kuitenkaan ollut parhaimmillan pelatessaan AHL:ssä Vanecekin kanssa Hersheyssä. Amerikkalainen hävisi tuolloin selkeästi kamppailun ykköstorjujan pestistä tshekkikollegalleen.

Vaihtoehtojen joukkoon lukeutuvat myös vapailla markkinoilla olevat kokeneemmat nimet.

Päteviä ehdokkaita ei ole paljoa, mutta jäljellä olevista tarjolla olisivat veteraanivahdit Craig Anderson, Jimmy Howard ja Ryan Miller. Jokainen heistä voisi tarjota kokemuksen tuomaa vakautta ja tukea Samsonoville. Yksikään kyseisistä herroista ei olisi myöskään turhan kallis kiinnitys.