Nuorten MM-kisoissa nähtiin ensimmäinen yllätys sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Venäjä koki kirvelevän 0-2 tappion Tshekin käsittelyssä.

Tshekki usein niputetaan jääkiekon huippumaihin ja syystäkin. Tähän turnaukseen kiekkomaa on kuitenkin lähtenyt tasapaksulla ja varsin heikkotasoisella joukkueella. Ennakkoarvioissa Tshekille ei annettu juuri mitään mahdollisuuksia erinomaisesti pelannutta Venäjän joukkuetta vastaan.

Venäjä lähti otteluun räväkästi, mutta taso hiipui ottelun edetessä. Kolmannessa erässä kiekkomahti ei saanut aikaiseksi minkäänlaista kiriä. Kolmesta ylivoimasta huolimatta Venäjä kirjasi erään vain kuusi laukausta maalia kohti.

Tshekin järjestelemä jymypaukku sekoitti lohkon tilanteen täysin. Venäjää nimittäin pidettiin lähes varmana lohkovoittajana, kun Yhdysvallat kaatui avausottelussa lukemin 5-3. Nyt lohko on täysin auki.

Voit katsoa maalikoosteen ottelusta alta.