Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho ei kierrellyt sanoissaan, kun häneltä oli kysytty tulevaisuuden ajatuksia. Nuorten maailmanmestarin ajatukset kuulostavat suomalaiskorviin varsin kivoilta.

– Seuraava askel on olla liigan paras joukkue ja tietenkin voittaa Stanley Cup. Olemme osoittaneet kaikille, että pystymme pelaamaan hyvää jääkiekkoa ja meiltä löytyy itseluottamusta. Mutta pudotuspeleihin pääseminen ei riitä. Kaikki joukkueessamme ovat sitä mieltä, että pystymme nostamaan rimaa, Aho oli sanonut NHL:n suomenkielisen sivun mukaan.

Uusi kausi alkanee tammikuussa – joko sen alussa tai puolivälissä. Carolina on nyt parin vuoden mittaisessa pudotuspeliputkessa, ja keväällä 2019 se ylsi jopa lännen konferenssifinaaleihin. Niissä Boston Bruins oli parempi voitoin 4-0.

Jos on Canes mennyt lähivuosina kohti taalaliigan kärkeä, niin Ahokin on kuulemma muuttunut nyt vallitsevan koronavirusarjen keskellä.

– Olen oppinut paljon. Pitää mukautua eri asioihin, varsinkin tänä vuonna, kun kaikki on ollut epävakaata. Asiat ovat muuttuneet nopeasti. Pitää mennä eteenpäin. Olen oppinut paljon itsestäni ja paljon uutta asiaa.