NHL-toimittajan hurja väite: Patrik Laine voisi siirtyä Seattle Krakeniin!

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin suomalaistähden Patrik Laineen ympärillä on pyörinyt viime aikoina runsaasti siirtohuhuja.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Ken Wiebe arvelee, että Laine olisi lähtemässä ennemmin tai myöhemmin pois Winnipegistä.

– Laineen nimi on dominoinut otsikoita ja huhuja tällä offseasonilla. Spekulaatiossa pyörii tällä hetkellä se, että Laine ja Jets olisivat lähempänä eroa, kuin jatkosopimusta, Wiebe kirjoittaa.

Ainakin yksi todellinen yllätysseura voisi olla kiinnostunut Jetsin suomalaistykin palveluksista.

– Minulla on ollut viime aikoina Laineeseen liittyvä teoria, jota en vain saa pois päästäni. Koska Laine tulee varmuudella hakemaan jatkosopimukseensa palkankorotusta, ei kovin monella seuralla tule olemaan palkkakatossa tilaa häneen. Kovin moni seura ei myöskään pysty kasaamaan sellaista vastiketta, jolla Laineen kaltaisen pelaajan voisi hankkia.

– Tämän takia puheeksi nousee Seattle Kraken. Näinä pandemian luomina vaikeina talousaikoina, näen Laineen kauppaamisen tapahtuvan tulevaisuudessa. Seattle saapuu (kaudella 2021-22) haastavista ajoista kärsivään NHL:ään 32. joukkueena, ja sen Vegas Golden Knights opetti meille jo, että laajennusjoukkue pystyy tekemään vaihtokauppoja ennen laajennusvaraustilaisuutta, ja varsinkin sen jälkeen, Wiebe jatkoi.

Wiebe uskoo, että Laine voisi olla Krakenin ensimmäinen valovoimainen NHL-supertähti.

– Krakenin GM Ron Francis on kärsivällinen mies, joskin häntä saattaa houkuttaa mahdollisuus tuoda joukkueeseen Laineen kaltainen tähtipelaaja, jonka ympärille organisaatiota voisi koota. Laine herättää maailmanlaajuista kiinnostusta, sekä hänellä on lahjakkuutensa lisäksi mahtava persoonallisuus.

– Tämä olisi sellainen siirto, josta Seattlen kannattaisi vähintään neuvotella Jetsin kanssa. Tietysti Krakenin tarjoamaa vastiketta on vaikeaa arvioida, sillä heillä ei ole vielä yhtään pelaajaa joukkueessa. Kraken varmasti myös haluaa ensiksi vaihtaa osan saamistaan pelaajistaan varausvuoroihin, joita voisi sitten lähettää mahdollisesti Jetsille, Wiebe arvelee.