Tulevan NHL-kauden suunnitelmat saivat sinettinsä sunnuntai-iltana Suomen aikaa, kun taalaliiga tiedotti kauden käynnistyvän aiemmin huhutun mukaisesti 13.tammikuuta.

Joukkueet on jaettu neljään maantieteelliseen divisioonaan ja Pohjoinen divisioona koostuu sarjan seitsemästä kanadalaisjoukkueesta.

Koko 56 ottelua käsittävä runkosarja pelataan oman divisioonan joukkueita vastaan.

Calgary Flamesin nuori supertähti Matthew Tkachuk on asiasta innoissaan: luvassa on tulikuumia kamppailuita, kun joukkueet kohtaavat toisensa runkosarjassa yhdeksän tai kymmenen kertaa.

– Kuinka mahtavaa tämä onkaan kiekolle? Näillä peleillä riittää vetovoimaa. Jopa ihmiset jotka eivät juurikaan tiedä lajista ovat tulleet kysymään minulta otteluistamme Edmontonia (Oilers) vastaan, Tkachuk hehkuttaa Sportsnetille.

Flamesin ja Oilersin väliset ”Battle of Albertat” olivat viime kauden runkosarjan kuumimpia puheenaiheita ennen koronaviruspandemiaa.

Taalaliigan vihatuimpiin agitaattoreihin kuuluva Tkachuk oli kohtaamisten yksi päähämmentäjistä ja hänen mittelönsä Oilers-kovanaama Zach Kassianin kanssa muodostivat yhden sesongin kihelmöivimmistä tarinoista.

Tkachuk osaa kaiken hämmentämisensä ohessa myös pelata. Viime kaudella 23-vuotias laituri summasi 69 ottelussa 61 (23+38) tehopistettä.