Leijonien haave jääkiekon Channel One Cupin voitosta valui sunnuntaina kankkulan kaivoon Venäjää vastaan. Turnausisäntä kuritti sinivalkoisia pienen kotiyleisönsä edessä luvuin 5-1.

Pelin ratkaisuhetket ajoittuivat toiseen erään, jossa Dmitri Voronkov iski Jussi Olkinuoran selän taakse 2-0- ja 3-0-maalit.

Näiden välissä Harri Pesonen runnoi pikkumustan väkisin sisään, mutta venäläistuomarit hylkäsivät Suomen syntymässä oleen maalin Venäjällä Venäjää vastaan isäntien päävalmentaja Valeri Braginin haaston jälkeen. Tilanne saattoi tietysti olla maalivahdin häirintä.

Siitä se leijonalauman kierre väärään suuntaan sitten alkoikin.

Leijonille ainoan osuman tehneen Pesosen mahdollinen ensimmäinen maali olisi syntyessään voinut kääntää käsikirjoituksen ties mihin, mutta toki luisteluvoimassa, liikkeessä ja kiekollisessa pelissä Suomi oli ainakin kolme päivää valkopaitaisia perässä. Venäjä loi lukuisia kiekollisia hyökkäyspään paineita Olkinuoran tontille alati.

Venäjän EHT-turnaus meni Suomelta monin osin reisille, vaikka torstaina se kaatoikin Tsekin tehokkaan viimeistelyn ja kärsivällisen puolustamisen seurauksena.

Ruotsia vastaan lauantaina ylivoima-aikaa valtavasti saanut Suomi ei osunut edes Itämereen länsinaapurin ollessa samalla tylyn tehokas. Sunnuntaina Venäjää vastaan laulu oli aikalailla sama, mutta nyt Venäjä oli hyökkäämisessäkin niskan päällä reilusti. Sunnuntaina tosin toisen kaksikymppisen loppu oli Suomelta ihan kohtalaisen väkevää hyökkäämisen suhteen, kolmoserä oli lähinnä muodollisuus Venäjän höllättyä jalkaa kaasulta.

Leijonat jäi turnauksessa kolmanneksi, ja Venäjän perinteiset kekkerit se on voittanut vain kahdesti.

Pohdittavaa riittää.