Toronto Maple Leafsistä Pittsburgh Penguinsiin viime kauden jälkeen treidattu Kasperi Kapanen saanee NHL-runkosarjan alussa elämänsä tilaisuuden napata pelipaikka seuran supertähti Sidney Crosbyn laitahyökkääjänä.

Triblive-sivusto arvioi nyt suomalaishyökkääjän roolia NHL-historian parhaimpiin lukeutuvan Crosbyn rinnalla – tehoja on synnyttävä!

– Ainakin paperilla vaikuttaa siltä, että Kapasella on kaikki perusominaisuudet Crosbyn rinnalla pelaamiseen: puolustuksia murtava luistelutyyli sekä kyky löytää vapaat tilat maalintekopaikoille pääsemiseksi.

– Vaikka Kapanen ei olekaan entisten Pens-hyökkääjien, Chris Kunitzin tai Carl Hagelinin tyylinen pelaaja, hän on melko innokas karvaaja, joka voi toimia kärkikarvaajan roolissa ketjussa, jossa Jake Guentzel pelaisi toisessa laidassa.

Triblive muistuttaa myös Kapasen kyvystä alivoimien tappajana.

– Kapanen tulee olemaan iso voimavara alivoimapelissä. Suomalainen pelasi viime kaudella keskimäärin 1.39 minuuttia alivoimaa per ottelua ja iski siinä sivussa kaksi maalia.

Penguins varasi Kapasen NHL:ään 1. kierroksen 22. pelaajana kesän 2014 NHL Draftissa. Tuon jälkeen osana Phil Kessel -treidiä Toronto Maple Leafsiin kaupattu kuopiolainen tekee debyyttinsä Penguinsin paidassa virallisessa NHL-pelissä vasta tammikuussa, yli kuusi vuotta myöhemmin.

– Se saattoi ottaa yli kuusi vuotta, mutta Kapanen on viimein valmis olemaan merkittävä osa Penguinsin palapeliä, sivusto päättää arvionsa.