Aikaisemmin tiistaina uutisoimme siitä, että Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews joutuu jäämään sairauden takia pois NHL:n harjoitusleiriltä ja mahdollisesti kauden alotuksesta.

Blackhawksin tuoreen tiedotteen mukaan Toewsin päätöksen taustalla on sairaus, jonka selvittämisen eteen tehdään parhaallaan töitä.

– Minulle on tullut tämän offseasonin aikana oireita, jotka ovat aiheuttaneet uupumusta ja energian puutetta. Olen tehnyt lääkäreiden kanssa yhteistyötä, jotta ymmärtäisin paremmin tilani, Toews kertoo.

– En osallistu Blackhawksin toimintaan, ennen kuin saan terveyteni siihen kuntoon, että voin työskennellä parhaalla mahdollisella tasolla joukkueeni eteen. Paluulleni ei ole vielä aikataulua. Olen tähän äärimmäisen pettynyt, mutta ei olisi ollut joukkuetovereideni kannalta reilua pelata tässä kunnossa, Toews jatkoi.

32-vuotias Toews pelasi viime kaudella runkosarjassa 70 ottelua pistein 18+42=60. Kanadalaistähti nettoaa vielä vuoteen 2023 asti jättimäistä 10,5 miljoonan dollarin palkkaa.