Joko Eeli Tolvanen vihdoin murtautuu NHL:ään? Jokerit jättävällä tähdellä kovat tavoitteet Pohjois-Amerikkaan

© Kuva: Getty Images

KHL:n Jokereista Pohjois-Amerikkaan siirtyvä Eeli Tolvanen ei ole lähdössä rapakon taakse läpsyttelemään, tai pelaamaan vain AHL:ää. Hyökkääjällä on alkamassa Nashville Predatorsin kanssa viimeinen sopimuskausi, ja nyt pelaaja tahtoo ottaa paikan joukkueen kärkiketjuista.

– Siitä lähdetään, että tänä vuonna paikka otetaan ylhäältä. Tässä on kuitenkin pari vuotta vietetty aikaa AHL:n puolella ja sitä ennen Jokereissa. Päättäväisenä lähden sinne, että tämä on se vuosi, Tolvanen alleviivasi Jokerien kotisivuilla.

– Joka päivä antaa parhaansa, kun menee hallille. Pitää pystyä pelaamaan omaa peliä ja näyttämään, että kykenee olemaan ratkaisevassa roolissa ja tuomaan joukkueeseen hyökkäyspään osaamista.

Reilu parikymppinen vihtiläishyökkääjä on pelannut taalaliigassa vasta seitsemän ottelua pistein 1+1=2 (+2). AHL:n puolella Milwaukee Admiralsissa 121 runkosarjapelin saldo on 36+35=71 (-6), viidessä pudotuspeliottelussa pinnoja ei ole kertynyt (-4).

– Olen tosi odottavaisin fiiliksin lähdössä Pohjois-Amerikkaan. Tiedän, että olen valmiimpi kuin viime kaudella ja nyt on hyvä mahdollisuus ottaa paikka sieltä.

– Totta kai on haikeutta, koska hyvin pääsi remmiin mukaan taas. Paljon tuttuja, paljon uusia naamoja ja ihan huipputyyppejä, joihin sai tutustua. Paljon vietettiin aikaa ja sai läheisiä kavereita. Totta kai on haikea fiilis jättää leikki kesken, Tolvanen mietti viitaten Jokerien aikaan.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari iski Jokereissa syksyn 25 pelissä tehot 5+8=13 (+3).