NHL-megatähti Leon Draisaitl on napannut vuoden päätteeksi vielä yhden komean palkinnon.

Edmonton Oilersia edustava saksalainen on äänestetty kotimaansa parhaaksi miesurheilijaksi. Arvostettu kunnianosoitus on jaettu vuodesta 1947 lähtien ja valinnan suorittavat Suomesta tutun Vuoden Urheilija -äänestyksen tapaan paikalliset urheilutoimittajat.

– On suuri kunnia, että niin monet toimittajat äänestivät minua. Kiitoksia äänistänne ja tuestanne. Tämä on ollut uskomaton vuosi ja olen todella ylpeä päättäessäni vuoden 2020 Saksan vuoden urheilijana, Draisaitl kirjoittaa Instagram-tilillään.

25-vuotias Draisaitl oli äänestyksessä ylivoimainen saaden 1768 ääntä. Kakkoseksi sijoitttunut keihäänheittäjä Johannes Vetter nappasi 649 ääntä. Oilers-sentterin taakse jäivät lisäksi muun muassa Jan Frodeno (triathlon), Karl Geiger (mäkihyppy), Thomas Dressen (alppihiihto) ja Alexander Zverev (tennis).

NHL:n päättyneen kauden runkosarjan pistepörssin voittanut, ja taalaliigan arvokkaimman pelaajan Hart Trophylla palkittu Draisaitl on Saksan ensimmäinen vuoden urheilijaksi valittu jääkiekkoilija.

Draisaitlin valintaan vaikutti todennäköisesti runsaasti myös koronaviruspandemia, jonka vuoksi monien muiden lajien tähtiurheilijoiden tärkeitä kisoja jäi järjestämättä.

Yksikään jääkiekkoilija ei ole Suomessa koskaan voittanut Vuoden urheilijan palkintoa, vaikka jääkiekko on jo pitkään ollut maan suosituin urheilulaji.

Suomen 2020 Vuoden urheilija julkistetaan Urheilugaalassa 14. tammikuuta. Ehdolla ovat jääkiekkoilijoista Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Dallas Starsin Miro Heiskanen.