Koronatauolla oleva Liiga julkaisi tiistaina mielenkiintoisia tilastoja syyskauden osalta.

Liigan Twitter-tilillä julkaistiin muiden muassa syyskauden kovin sarjapelissä mitattu lyöntilaukaus. Kunnia menee KooKoon puolustaja Alexander Ytterellille, joka pommitti lokakuun kovimman laukauksen, nopeudeltaan huimat 165,1 km/h.

29-vuotiaan ruotsalaisen hurjasta laukaisuvoimasta huolimatta miehen ruuti on ollut alkukaudella läpimärkää: 182-senttinen puolustaja on jäänyt 15 pelaamassaan ottelussa tyystin maaleitta merkkauttaen ainoastaan kaksi syöttöpistettä.

Oli miten oli, voidaan miehen laukausta pitää lähtönopeutensa puolesta maailmanluokan kutina. NHL:n perinteisen tähdistöottelun taitokisan historian kovin noteeraus on nimittäin vain 10 km/h tulisempi. Zdeno Chara jysäytti vuonna 2012 tutkaan lukemat 175,1 km/h.

Liiga

@smliiga
Alexander Ytterell tykitti lokakuussa kauden kovimman laukauksen: 165,1 km/h. 😮

#Liiga #KooKoo @KouvolanKooKoo #wisehockey