Liigan HPK-SaiPa-ottelussa nähtiin maanantaina kummallinen tapaus, joka todisti isäntäjoukkueen suuret vaikeudet todeksi ainakin osaksi. Ottelu päättyi 1-4, joka ei toki ollut sensaatio.

Se sen sijaan oli, että SaiPan neljästä maalista peräti kolmeen ei merkattu syöttäjiä. Kauden pistetilinsä avannut vieraiden Micke Saari oli ainoa, joka nousi vierailta syötöille.

Osumista Joni Nikon 0-1-maali syntyi Kerhon tähtivahti Emil Larmin käsittämättömän sekoilun jälkeen, kun hän passasi kiekon suoraan nuorten maailmanmestarihyökkääjän hanskaan.

Nikon seuraavassa maalissa, johon Saari saalisti syöttöpisteen, epäonnen soturi oli nuori pakki Atso Lehtinen. Hänen avauksensa tyssäsi maalin takana Saaren lapaan, joka tarjosi pikkumustan Nikolle Larmin naaman eteen.

Kaksi viimeistä maalia SaiPa toki iski tyhjiin HPK:n hakiessa kavennusta, mutta näissäkin Kerho pupelsi urakalla. Ensinnäkin Larmin vaihtoon tuleminen ajoitettiin niin väärin kuin sen voi ajoittaa. Lisäksi kahteen tyhjään maaliin syntyneitä takaiskuja edeltäneet ajat olivat liigajumbolta enemmän päätöntä ja mielikuvituksetonta puskemista kuin minkäänlaista ylivoimapaineistamista.

Näet maalikoosteen Liigan sivuilta täältä.

– Alku oli aika shokki, tehtiin välittömästi viidessä minuutissa peli meille mahdollisimman vaikeaksi. Toisessa erässä meni flipperikiekoksi, nöyryys ja selkeys jäi pelaamisesta. Pelin suunta meni huonompaan jatkuvasti, viimeisessä erässä ei saatu kiriä, Kerhon päävalmentaja Matti Tiilikainen tiivisti epäkohdat Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Hallitseva Suomen mestari HPK on sarjan hännillä, kun 20 pelistä se on kerännyt vain 16 pinnaa. Ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on jo 11 pistettä. SaiPa on ensimmäisellä karsiutujan paikalla, kolmen pisteen päässä kymppisijan Ässistä.