Kansa on kyseenalaistanut vuotuisen Euro Hockey Tourin pelaamisen järkevyyden vallitsevan koronavirusarjen aikaan.

Otteluiden läpiviemisessä ei kuulemma yksiselitteisesti ole mitään järkeä, kun esimerkiksi kansallistenkin sarjojen pelaamisessa piisaa työmaata. Lisäksi maajoukkuekauden huipennuksen, eli MM-kisojen kohtalo on auki taudin ja kisaisännäksi kaavaillun Valko-Venäjän poliittisen tilanteen takia.

Yhtä kaikki, Venäjän turnaus alkaa torstaina Suomen osalta jo kello 13.30 Tsekkiä vastaan. Ruotsin SHL:ssä pelaavan Örebron pakki Robin Salon mukaan pelit palvelevat – puhutaan niistä ihan mitä hyvänsä.

– Näistä peleistä saa kyllä lisää virtaa ja itseluottamusta, niitä voi viedä mukana omaan seuraan, pelaaja painottaa Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla.

Ruotsissa kauden 22 pelissä tehot 2+10=12 (+3) tehnyt puolustaja debytoi Leijonissa viime kaudella. Hän iski sinivalkoisissa kahdessa pelissä tehot 0+1=1 (-2).

– Hieno kokemus oli, kun sai pelata hyviä pelaajia vastaan. Sen huomasi, että taitoa oli ja kaukalossa sai olla hereillä koko ajan, NY Islandersin kesän 2017 toisen kierroksen 46. varaus sanoo.

Leijonilla on alla kaksi treeniä ennen torstain päiväpeliä.

– Jalka tuntunut ihan hyvältä niissä treeneissä. Kunhan saadaan joukkuepeli kuntoon ensimmäisiin peleihin, niin hyvä tästä tulee.

Karjala-turnauksessa Suomi jäi kolmanneksi, ja taakseen se onnistui jättämään vain Ruotsin. Nytkään luvassa ei ole helppoa turnausta, vaikka miehistöt ovat tilanteen takia vähän mitä sattuu.

– Kova jengi (Tsekki) on varmasti vastassa. Tiedossa on, että täällä on vain kovia pelejä ja heti ottelun alusta alkaen pitää olla valmiina pelaamaan.