Kiinalainen Kunlun Red Star on ollut viime aikoina hurjassa vireessä KHL:ssä. Vuosikausia sarjan kellarikerrokseen kuulunut joukkue on seitsemässä viime ottelussa jäänyt vain kahdesti ilman pisteitä. Komeimman voiton Kunlun otti Pietarin SKA:sta suurseuran kotikaukalossa.

Kovaan vireeseen nähden olikin yllätys, kun Kunlun tiedotti myyneensä maalivahti Simon Hrubecin Avangard Omskiin. Tshekkivahti muodosti erinomaisen duon Dmitri Shikinin kanssa. Hrubecin torjuntaprosentti kymmenessä ottelussa oli 91,9.

– Hrubecilla on hyvä stressin sietokyky ja hän kykenee omalla panoksellaan kääntämään matseja voitoiksi. On myös huomionarvoista, että Hrubec on erittäin motivoitunut siirrosta Avangardiin. Hän haluaa pelata seurassa, jolla on suuret tavoitteet, joten hän suostui sopimusehtoihimme, joiden avulla pysymme palkkakatossa, Avangardin GM Alexei Volkov kommentoi siirtoa.