Voi voi sentään – Liigan alkukauden valopilkku tarpoo nyt syvissä vesissä: ”Kyllä meillä on kova mietinnän paikka keskenämme – jotain on tapahtunut”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigasesonkinsa vierasotteluiden putkella avannut Vaasan Sport oli alkukaudesta hyvässä tikissä, kun se voitti seitsemästä ensimmäisestä pelistä neljä – ja kaikki siis vieraissa. Sittemmin koneet ovat olleet hyytymään päin, ja nyt kotkapaidat vaeltavat jo viiden ottelun tappioputkessa.

Sport on sarjataulukossa vasta 12:s 13 pinnan saaliillaan. Tiistaina vaasalaiset nousivat kotonaan 1-4-tilanteesta 5-5:een Tapparaa vastaan, mutta voittolaukauskisassa vieraat juhlivat voittoa.

– Eihän peli lähtenyt meidän suunnitelmien mukaan yhtään. Jotakin on tapahtunut, en tiedä mitä. Siitä keskustellaan joukkueen kanssa, että mitä meille on viime viikkoina tapahtunut. Jollakin tavalla ollaan hukattu oma identiteetti ja peli, päävalmentaja Risto Dufva manasi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Kolmen maalin takaa tuleminen on Tapparaa vastaan temppu, mihin ei läheskään jokainen liigaporukka kauden aikana pysty.

– Joku toivo tässä vielä on. Kotiyleisön raivokkaasti kannustamana tultiin ja otettiin piste, siihen voi olla tosi tyytyväinen. Mutta liian epätasaista on meidän joukkueen suorittaminen.

– Jotain se kertoo meistä, että pienestä taimesta kasvoi kelpo puu tähän otteluun. Toivottavasti löydämme eväät siihen, miten henkiset ja pelilliset rakenteet löytyvät meidän suorittamiseen.

– Kyllä meillä on kova mietinnän paikka keskenämme. Jotain on tapahtunut, ja mua kiinnostaa valmentajana tosi paljon, että mitä.

LUE MYÖS:
“Tätä show’ta et halua missata” – Liigaseura mainostaa kotiotteluaan hämmentävästi stippareilla: “Tehtiin kömpelö – ei jää ymmärtämättä, että kyse on vitsistä”