Uutisankka alas! NHL-valmentaja ei ryhdy mullistamaan lajia – ”Ei ole sellainen pelitapa jota olisin miettinyt”

© Kuva: Getty Images

Liki päivälleen vuosi sitten (20.marraskuuta 2019) Toronto Maple Leafsin päävalmentajaksi Mike Babcockin paikalle nimitetyn Sheldon Keefen huhuttiin aiemmin saattavan kokeilla tulevalla NHL-kaudella mullistavaa, kahden hyökkääjän ja kolmen puolustajan taktiikkaa.

TSN:lle antamassaan haastattelussa itseään kokeilunhaluiseksi valmentajaksi kuvaileva Keefe kuitenkin kiistää asian, mutta kertoo kokeilleensa taktiikkaa toimiessaan aikoinaan vastuuluotsina junioriliiga OHL:ssä.

Tuolloin käytössä oli kertaalleen myös vieläkin eksoottisempi pelitapa.

– Muistan erään kerran, kun loukkaantumistilanteemme oli paha ja meillä oli pulaa puolustajista, niin hoidimme koko ottelun onnistuneesti neljällä hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla, joten kyllä minulla on kokemusta kaikenlaisesta, Keefe toteaa ja jatkaa:

– Monilla tasoilla on tarpeeksi erilaisia esimerkkejä, mutta tämä (kaksi hyökkääjää ja kolme puolustajaa) ei ole sellainen pelitapa jota olisin miettinyt sekuntiakaan koskien tulevan kauden ryhmää.

LUE MYÖS: Hurja ehdotus: NHL:ssä saatetaan nähdä pian mullistava taktiikka – yksi ongelma nostettiin esille