Lauantaina Ruotsin kolmanneksi korkeimman sarjatason Hockeyettanissa pelatun SK Lejon-Kiruna IF-otteluun liittyvät tapahtumat saattavat kuulostaa monien korviin erittäin hämmentäviltä.

Asiasta kertovan Norrländska Socialdemokraten -lehden mukaan ottelun alkulämmittelyssä saatiin tieto yhden SK Lejonin pelaajan positiivisesta koronavirusnäytteestä. Pelaaja lähetettiin kotiin, mutta muu joukkue pelasi ottelussa normaalisti.

Kiruna IF:n 5-1-vierasvoittoon päättyneen ottelun jälkeen SK Lejonin pelanneesta ryhmästä paljastui lisää positiivisia koronanäytteitä. Lehden mukaan ”kymmenittäin”.

Skellefteålaisen Lejonin urheilupomo Lars Westermarkilta tivattiin miksi ottelu päätettiin silti pelata.

– Emme voineet peruuttaa peliä, sillä vain yksi tartunta oli todettu etukäteen ja keskustelimme Hockeyettanin kanssa, jonka sääntöjen mukaan viidellä on oltava tartunta ennen kuin ottelu voidaan peruuttaa, Westermark totesi.

Urheilupomo korosti, ettei yhdelläkään peliin osallistuneella pelaajalla ollut oireita.

Tartuntaryppään seurauksena molemmat joukkueet keskeyttävät viikoksi kaiken toimintansa. Myös Kiruna IF:n kerrotaan testaavan koko ryhmänsä. Sen urheilujohtaja Henrik Törmä kertoo seuran nettisivulla, ettei yhdelläkään pelaajalla ole toistaiseksi todettu oireita.