NHL-seura Vancouver Canucksin nuoren supertähti Elias Petterssonin tulokassopimus umpeutuu tulevan kauden jälkeen, ja osapuolilla olisikin jo tässä vaiheessa mahdollisuus aloittaa neuvottelut ruotsalaistähden uudesta sopimuksesta.

The Athleticin sisäpiiritoimittajat Rick Dhaliwal ja Thomas Drance paljastivat artikkelissaan, ettei osapuolten välillä ole vielä käyty varsinaisia keskusteluja jatkon suhteen. Halvaksi 22-vuotiaan sentterin kiinnittäminen ei ole seuralle joka tapauksessa tulossa.

Toimittajakaksikko uskoo 139 pelaamassaan NHL:n runkosarjapelissä komeat 132 (55+77) tehopistettä takoneen Petterssonin uuden sopimuksen vuosipalkan kohoavan jopa 10 miljoonaan dollariin!

Pettersson ei suinkaan ole Canucksin ainoa tähtipelaaja, jonka tulokaspahvi umpeutuu tulevan kauden jälkeen. Joukkueen on kiinnitettävä viimeistään tuolloin myös 21-vuotias puolustaja Quinn Hughes uuden sopimuksen alle.

Seuralla on tällä hetkellä 24 miljoonaa dollaria vapaata palkkatilaa kaksikon kiinnittämiseksi, joskin sillä on riveissään myös seitsemän muuta NHL:ssä pelaavaa, viimeistä sopimusvuottaan aloittavaa pelimiestä. Näistä tärkein lienee nuori maalivahti Thatcher Demko, joka kamppailee alkavalla kaudella peliajasta Washington Capitalsista tulleen Braden Holtbyn kanssa.