NHL-taituri muistelee erilaista lapsuuttaan: ”Luulin kaikkien parhaan kaverin olevan kuusivuotiaana Mats Sundin”

© Kuva: Getty Images

Tulevalla kaudella Columbus Blue Jacketsissa viilettävä hyökkääjä Max Domi on viettänyt NHL-kiekon parissa käytännössä koko elämänsä.

25-vuotiaan sentterin isä Tie Domi oli omalla pelaajaurallaan yksi NHL:n kovimmista nyrkkisankareista ja Max pääsi liikkumaan isänsä mukana taalaliigatähtien seassa. Isä-Domi muistetaan Suomessa parhaiten ajastaan Winnipeg Jetsissä Teemu Selänteen suojelijana 1992-95.

Jets-vuosien jälkeen Tie Domi pelasi uransa viimeiset kymmenen kautta Toronto Maple Leafsissa, jolloin Maxille tuli tutuksi Maple Leafsin pitkäaikainen ruotsalaiskapteeni.

– En ymmärtänyt olleeni niin erilainen kuin muut. Luulin kaikkien parhaan kaverin olevan kuusivuotiaana Mats Sundin, Domi veistelee ESPN:n haastattelussa.

Totuus iski kasvoille myöhemmin, kun poika aloitti omaa kiekkouraansa.

– Kun olet nuori ja selässä lukee sukunimen kohdalla Domi, osaavat ihmiset olla melko tylyjä. Vaikka kuinka yritti olla välittämättä siitä, se rassasi. Tavoitteeni onkin aina ollut olla joku muu kuin Tie Domin poika. Haluan isääni kutsuttavan Maxin isäksi, Domi painottaa.

Tuleva kausi on keskushyökkääjälle NHL-uran kuudes ja tehopistetilastossa isä on jo jäänyt kakkoseksi: Maxin saldo on 375 ottelussa 251 (81+170) tehopistettä, kun Tien numerot ovat 1020 ottelussa 104+141=245.


PELAA ENGLANNIN KOTIVOITTOA SKOTLANNISTA KERTOIMELLA 30.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Englannin voitolle Skotlannista korotetulla kertoimella 30.00
3. Jos Englanti voittaa saat 30€ (+ensitalletuksesi tuplataan)