NHL:n heikoimpiin joukkueisiin viime vuodet lukeutuneen Ottawa Senatorsin toimistolla on vietetty kiireisiä aikoja sitten viime kauden päättymisen.

Kanadalaisseura on tehnyt useita nimekkäitä hankintoja, minkä vuoksi Sportsnetin asiantuntijakaksikko Wayne Scanland ja David Amber nostaakin kanadalaisseuran meneillään olevien vapaiden pelaajien markkinoiden suurimmaksi voittajaksi.

– Mikä kiireiden täyttämä offseason! GM Pierre Dorionilla oli käytössään kaksi top 5 -varausoikeutta, mikä tietää kahta mahtavaa prospektia. Seura hankki ykkösmaalivahdin Matt Murraysta, kovuutta Austin Watsonin ja Erik Gudbransonin muodossa sekä maalitykin Jevgeni Dadonovista, Amber luettelee.

– Heidän offseasoninsa on ollut fantastinen. Kukaan ei varmasti odottanut Dorionin tekevän niitä pelaajakauppoja tai -sopimuksia jotka hän teki – tai ylipäänsä käyttävän tuota määrää rahaa. Bobby Ryanin ulososton jälkeen joukkueen palkkabudjetti oli 42 miljoonaa dollaria, nyt se on 69 miljoonaa dollaria, Scanland komppaa.

Kaksikko pitää varsinkin Murrayn hankintaa isona hauiksennäyttönä seurajohdolta.

Craig Andersonin lähdettyä joukkue tarvitsi ehdottomasti kokeneen ykkösvahdin, ja mikä olisikaan parempaa kuin hankkia nuorten lupausten rinnalle kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja, Scanland näkee.

Kaksikko ei usko Dorionin tekevän enää isoja muutoksia huolimatta palkkabudjetissa yhä olevasta 12,5 miljoonan käyttövarasta.

– Fanipohjan kannalta on todella tärkeää saada nuoret pelaajat lentoon. En usko heidän tuovan mukaan enempää uusia veteraanipelaajia, koska seuralla on niin paljon nuorta lahjakkuutta kehitettävänään, Scanland näkee.