Mestiksessä kuohui lauantaina, kun K-Vantaan ja KOOVEEn välille suunniteltu peli siirrettiin koronavirustartunnan takia.

Mestis tiedotti sivuillaan, että ottelu siirrettiin tammikuulle toimivaltaisen tartuntaviranomaisen suosituksesta.

Peli oli todella lähellä toteutumista kaikesta huolimatta. Asian paljasti Twitter-tilillään Taavi Vartiainen (arkistokuvassa), KOOVEE-laina ja Ilveksen liigapelaaja.

– Jengissä on koronatartunta, ei altistuminen, vaan tartunta. Liitolle ei pelin siirtäminen kelvannut, vaan osa määrättiin karanteeniin. Me suuntaamme kolmella kentällä kohti Vantaata. Täysin edesvastuutonta, mutta liiton mukaan kaikki ovat turvassa… Riskillä vaan.

Lahdessa syntynyt, 280 liigapelin Vartiainen antoi myös painavan viestin Suomen Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antilan suuntaan.

– Jos itse haluat ottaa riskejä ja leikkiä ihmisten terveydellä, ole hyvä ja tee se itsesi kanssa, mutta älä pakota muita tekemään näin.

Kovaotteinen hyökkääjä Vartiainen on pelannut tällä kaudella vasta yhden pelin, ja nimenomaan KOOVEEn paidassa tehoitta (-1). Suorasanainen pelaaja kertoi aiemmin syksyllä, että hän on kärsinyt kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.