Koronavirus koettelee – U20 SM-sarjan pelitapa meni totaalisen uusiksi kesken kauden

© Kuva: Juha Tamminen

Vallitseva koronavirusarki vaikuttaa urheilusarjoihin alati, ja äskettäin sen kynsiin joutui U20 SM-sarja -nimellä pelattava nuorten pääsarja.

Jääkiekkoliitto tiedotti nettisivuillaan, että alkusarjan jälkeiset ylempi ja alempi jatkosarja jäävät pelaamatta aiotulla tavalla, ja jatko pelataan mahdollisimman alueellisissa lohkoissa.

Muutosten syinä ovat kustannusten minimointi ja toisaalta mahdollisten tartuntaketjujen pitäminen mahdollisimman rajattuna kun pelataan lohkomuodossa.

Nyt sarjassa pelaa 18 joukkuetta, mutta jatkosarjoissa joukkuemäärä on 20. Kun U20 Mestiksestä mukaan nousee kaksi joukkuetta, pelataan jatkosarjat neljänä viiden joukkueen lohkona.

Lohkojen parhaat menevät suoraan puolivälieriin, sijoille 2-3 päätyneet pelaavat villi kortti kierroksella neljästä puolivälieräpaikasta.

Jos korona- ja taloustilanne on keväällä edelleen erittäin haastava, pelataan puolivälierät, välierät ja finaalit paras kolmesta. Jos tilanne hellittää, harkitaan pelaamista vanhaan tapaan paras viidestä -mallilla. Päätös asiassa tehdään ennen jatkolohkojen päättymistä.

Kuluvan kauden alkusarjassa pelataan 30 kierrosta, ja nyt joukkueet ovat tahkonneet otteluita 17-21 kappaletta. Kärjessä viilettää TPS.