Kalervo Kummola jyrähti – kertoi selkeän kantansa ensi keväälle suunnitelluiden MM-kisojen suhteen: “Uskon, että näin myös käy”

© Kuva: Leijonat.fi

Jääkiekon ensi kevään MM-kisojen kohtalo on auki. Koronavirusarki tuo uudessa normaalissa arjessa tummia pilviä Valko-Venäjälle ja Latviaan suunnitelluiden kekkereiden ylle, ja lisäksi maan ihmisoikeuskysymykset ovat uhka.

Näitä on seurannut maassa vallitseva levottomuus ja turvattomuus. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF pohtii vielä touko-kesäkuulle 2021 ajatellun turnauksen kohtaloa, mutta liiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola antoi itse Twitter-tilillään painavan mielipiteensä.

– Kantani Valko-Venäjän ihmisoikeuskysymyksiin ei näytä vieläkään olevan kaikille selvä, vaikka olen sen kymmenen kertaa sanonut. Mielestäni kisoja ei pidä viedä Minskiin ja uskon, että näin myös käy.

MM-kisat kokivat jo aiemmin kovan kohtalon, kun Sveitsiin viime keväälle suunniteltu turnaus peruttiin koronaviruksen takia.

Suomi on hallitseva maailmanmestari Slovakiasta 2019.