Jesse Puljujärvi hurmasi katkerimman kriitikkonsa – toimittaja ylistää suomalaista nyt estoitta

Suhtautuminen Edmontonissa Jesse Puljujärveä kohtaan on vaihdellut runsaasti vuosien mittaan. Ensin suomalaislupaus oli kuin taivaanlahja, kun Edmoton Oilers varasi hänet neljännellä varausvuorolla. Kehnojen otteiden jälkeen Puljujärven jättämä maku alkoi hapantua.

Viime aikoina suut ovat kääntyneet jälleen hymyyn. Puljujärvi solmi pitkän odotuksen jälkeen NHL-sopimuksen Oilersin kanssa ja odotusarvot suomalaista kohtaan ovat jälleen korkealla.

Kun Puljujärvi oli sopimusriidassa kanadalaisseurassa, hänen kenties suurin kriitikkonsa oli Edmonton Journalin kiekkotoimittaja David Staples. Useaan otteeseen Staples kyseenalaisti suomalaisen peliälyn, kielitaidon ja työmoraalin. Nyt ääni on muuttunut kellossa.

– On ollut jo pitkään tiedossa, mitä Puljujärvi pystyy tekemään. Siksi hänet varattiin neljäntenä vuonna 2016. Hänen parhaat ominaisuutensa – koko, nopeus, lakaus – eivät ole yhdistyneet samalla tavalla kuin hänen viimeisimmässä ottelussaan Kärpissä. Hän teki 5-4 voittomaalin jatkoajalla Ässiä vastaan pyyhkäisemällä ohi karvaajastaan kuin moottoripyörä ruuhkasta, Staples ylistää.

– Tämä on aivan uusi Puljujärvi, jonka olen moneen kertaan nähnyt katsoessani hänen pelejään Suomesta tänä vuonna.

Hieman kritiikkiäkin suomalaislupaukselle löytyi.

.-Tietenkään hänestä ei ole tullut yhtäkkiä täydellinen pelaaja. Hänen täytyy tulla vahvemmaksi, että hän pystyy suojaamaan kiekkoa.