Hurja aloitus! Leijonien maailmanmestarivahti jyrää KHL:ssä – napannut suurseuran ykkösvahdin paikan komeilla tilastoilla

© Kuva: Getty Images

Leijonien maailmanmestarin Jussi Olkinuoran uran toinen KHL-kausi on alkanut mainiosti.

30-vuotias Olkinuora siirtyi täksi kaudeksi KHL:n jättäneestä Admiral Vladivostokista sarjan jättiseuroihin kuuluvaan Metallurg Magnitogorskiin ja on heti napannut ykkösveskarin paikan joukkueen pitkäaikaiselta tukipilarilta Vasili Koshechkinilta.

Olkinuoran 17 ottelun torjuntaprosentti kuluvalla kaudella on mainio 93,8, jolla hän on sarjan tilastoissa peräti kakkosena heti Avangard Omskin Igor Bobkovin (94,0) jälkeen. Myös päästettyjen maalien keskiarvo on komea, taakse on mennyt keskimäärin vain 1,86 osumaa peliä kohden. Lukema riittää tilastoneloseksi. Kauteen mahtuu toistaiseksi myös kaksi nollapeliä.

Olkinuora siirtyi KHL:ään pelattuaan Liigassa Pelicansin väreissä huippukauden 2018-19. Kotimaan pääsarjassa hän on edustanut myös SaiPaa ja JYPiä.

Leijonien kevään 2019 kultajoukkueeseen kuulunut Olkinuora pelasi kisoissa tuolloin yhden ottelun