Demoninsa selättäneen Bobby Ryanin NHL-sopimus ostettiin ulos – pelaaja paljastaa, miten tyly puhelinsoitto eteni

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senatorsin hyökkääjä  Bobby Ryan oli viime kaudella paljon otsikoissa. Hän oli ottanut taukoa jääkiekosta kesken kauden selättääkseen pitkään jatkuneen alkoholiongelmansa. Konkarin vieroitus onnistui ja hän palasi kaukaloon entistä ehompana.

Ottawa päätyi kuitenkin ostamaan sopimuksen ulos viime kauden päätteeksi. Kontraktia olisi ollut vielä kaksi kautta jäljellä 7,25 miljoonan dollarin keskimääräisellä vuosipalkalla.

Ryan muistelee The Athleticille, miten sopimuksen ulosostaminen käytännössä tapahtui.

– Olin juuri hypännyt pois kuntopyörän selästä ja aloittamassa päivääni vaimoni kanssa, kun Pierre Dorion soitti ja kertoi asiasta, Ryan kertaa.

– Se oli ehkä minuutin keskustelu. Ei ollut paljoa sanottavaa. Mitä oikeasti pitäisi sanoa? Sanoin ”ok, kiitos ja onnea” ja se oli siinä. Se tuli täytenä shokkina.

Ryanin odottettiin jatkavan uraansa jossain menestystä jahtaavassa joukkueessa. Hän päätyi kuitenkin yllättäen valitsemaan Detroit Red Wingsin.

– Tiesin, että minun täytyi todistaa, että pystyn vielä pelaamaan huipputason lätkää. En halunnut mennä jonnekin, jossa olisin heti kolmos- tai nelosketjun jätkä. Uskon, että pystyn edelleen pelaamaan kärkiketjuissa, Ryan kertoo.