Ässät tiedottaa karuista talousluvuista: Loppukaudesta synkkä ennustus – ”Selviytyäksemme, meidän tulisi saada…”

© Kuva: Juha Tamminen

Ässät on jatkanut keväällä aloittamaansa aktiivista ja avointa talousviestintää.

Porilaisseura kertoo perjantaina nettisivullaan julkaisemassaan tiedotteessa, että sen liikevaihto laski touko-lokakuussa 18,7 prosenttia. Tarkkoina euroina liikevaihto oli ajanjaksolla 2 587 391,96 euroa, kun vuosi sitten vastaavana ajankohtana summa oli 3 183 862,22 euroa.

Ässät kertoo marraskuun näyttävän vieläkin synkemmältä, sillä seura arvioi kuukauden liikevaihdon laskuksi peräti 60 prosenttia. Myös koko tilikauden liikevaihto tulee tämänhetkisen arvion mukaan laskemaan selvästi enemmän kuin Ässien aiemmin arvioima 20 prosenttia.

Merkittävin tekijä liikevaihdon kehityksessä on Ässien mukaan tulevien otteluiden ja tapahtumien myynnin onnistuminen. Koronaviruspandemia ja liiketoimintaan kohdistuvat rajoitukset ovat sen suhteen merkittävässä roolissa.

Ässät kertoo lokakuun kuuden ottelutapahtuman myynnin laskeneen rajusti vuoden takaisesta: se oli yhteensä 148 640,19 euroa, kun vuosi sitten kuuden ottelun myynti oli 339 799,15 euroa. Ottelutapahtumien myynti on siis laskenut 56 prosenttia vertailuajankohtaan nähden.

Kuuden kotiottelun lopullinen tulos on yhteensä 26 180 euroa tappiollinen.

– Tilikauden ensimmäisen puoliskon osalta voidaan olla suhteellisen tyytyväisiä siihen, miten taktiikkamme on vallitsevassa tilanteessa onnistunut, toteaa Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen ja jatkaa:

– On kuitenkin ilmeistä, että talouden suurimmat haasteet osuvat tilikauden jälkimmäiselle puoliskolle. Vallitsevan tilanteen takia meiltä on riisuttu tapahtumaliiketoiminta lähes tyystin pois. Jälkimmäisellä puoliskolla liiketoimintamme nojaa vahvasti otteluihin ja on nähtävissä, että yleisömäärän raju pudotus aiheuttaa meille suuria haasteita. Selviytyäksemme, meidän tulisi saada yleisö palaamaan ottelutapahtumaan ja erityisesti VIP-palveluiden osalta pitäisi tapahtua merkittävä parannus.

Ässien tiedote taloustilanteestaan löytyy kokonaisuudessaan seuran nettisivulta täältä.