Patrik Laine ulos, NHL:n suomalaislupaus ja muut nuoret sisään? ”Joidenkin mielestä se olisi oikea tie, joidenkin mielestä ei”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen mahdollinen lähtö joukkueesta on ollut esillä jo pidemmän tovin, ja joukkuetta neljä kautta edustaneen tamperelaisen pysyminen Jetsissä on kaikkea muuta kuin varmaa.

Kun GM Kevin Cheveldayoffilta oli kysytty kokoonpanoon muokkaamisesta tulevaisuutta silmällä pitäen, antoi hän ympäripyöreän vastauksen.

– Tutkimme kaikkia vaihtoehtojamme, kuten eri pelaajien treidaamista, GM sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Suomalaistaituri pelasi päättyneellä kaudella kaikkiaan 69 pelissä pistein 28+35=63 (+7). Laineen kausi päättyi pudotuspeleissä tulleeseen käsivammaan. Myös esimerkiksi Bryan Little kärsi loukkaantumisista karun paljon.

– Yritämme tarkastella joukkueemme viimeaikaisia tapahtumia, Littlen tilannetta ja ymmärtää, miltä pitkän tähtäimen ennuste näyttää. Noin vuosi sitten Dustin (Byfuglien) päätti jättää kaukalot. Valitettavasti menetimme ykköspuolustajamme, eikä kakkossentterimme ole pystynyt pelaamaan viime marraskuun alun jälkeen.

GM painotti sitä, että loukkaantumisten ennustaminen on luonnollisesti vaikeaa. Organisaatiossa on aukkoja täydennettävänä, ja yksi paikkaajapalanen voisi aivan hyvin olla jo NHL:ssä pelannut, mutta nyt Liigan Lukossa lainalla luutiva pakki Ville Heinola.

– Meillä on lupaavia nuoria pelaajia tulossa, ja joidenkin mielestä voisimme vain nostaa heidät kokoonpanoon. Joidenkin mielestä se olisi oikea tie, joidenkin mielestä ei.

Laineella on jäljellä yksi kausi kaksivuotisesta ja kaikkiaan 13,5 miljoonan dollarin sopimuksestaan. Tykki sorvasi pahvin vuosi sitten syyskuussa.