NHL:n viime vuosikymmenen dynastiajoukkue Chicago Blackhawksissa myllertää kunnolla. Muun muassa mestaripakki Olli Määttä siirtyi Los Angeles Kingsiin, ja nyt jopa kolmen muunkin pelaajan tilanne on hämäränpeitossa.

Joukkue tiedotti kotisivuillaan, ettei se ole tarjonnut kolmelle RFA-pelaajalle perustarjousta – kyseessä ovat rajoitetut vapaat agentit Malcolm Subban, Drake Caggiula ja Slater Koekkoek. Näin kolmikon pelaajista tulee pian rajoittamattomat vapaat agentit.

Seura kertoo toivovansa, että se voisi kirjoittaa vielä Subbanin kanssa pahvin, eikä se sulje pois myöskään Caggiulan tai Koekkoekin palaamista.

Subban voi kuulua Blackhawksin tulevaisuuden merkittäviin maalivahtinimiin, vaikka hän ei 26-vuotiaana ole enää mikään poika. Kanadalainen on torjunut urallaan pääasiassa kakkosvahtina. Myös Kevin Lankinen on tyrkyllä samalle tontille.

Caggiula tehtaili runkosarjan 40 pelissä pisteet 9+6=15 (-3), kahdeksassa pudotuspeliottelussa hän nakutti pinnat 1+3=3 (0). Koekkoek iski 42 runkosarjan pelissä tehot 1+9=10 (+3), yhdeksän pudotuspeliottelun saldo oli 1+2=3 (+4).

Chicagon palkkakatossa ei ole tilaa liikaa. CapFriendy kertoo, että tilaa olisi noin 11 miljoonaa dollaria, ja nyt joukkueen kokoonpanon vahvuus on sivuston mukaan 16/23 pelaajaa.

Joukkue voitti viime vuosikymmenellä mestaruudet kesinä 2010, 2013 ja 2015.