Venäläishuippulupaus Vasili Podkolzinin kausi SKA Pietarissa ei ole sujunut aivan piirustusten mukaan.

19-vuotias taituri on summannut tällä kaudella pelaamissaan 18 ottelussa vaatimattomat 4 (1+3) tehopistettä ja SKA päätyikin lähettämään Podkolzinin Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä pelaavan farmiseura SKA-Nevan riveihin.

Podkolzin on Vancouver Canucksin kesän 2019 NHL-draftin ykköskierroksen varaus ja hänen tekemisistään ollaan hyvin kiinnostuneita myös rapakon takana.

SKA:n miljardööripomo Roman Rotenberg avasi taustaa seuran ratkaisuun Canucksia seuraavalle TSN:n toimittaja Rick Dhaliwalille.

Hän vakuuttaa, ettei pelaajan potentiaali ole kadonnut mihinkään.

– Näen potentiaalin edelleen sataprosenttisesti. Hän tekee paljon asioita oikein, mutta ei vaan saa tulosta aikaan. Hänen on työskenneltävä kovemmin. Hyvin yksinkertaista ja hän tietää sen, Rotenberg toteaa ja jatkaa:

– Lähetämme hänet VHL:ään, jotta hän voi valmistautua nuorten MM-kisoihin, päästä kuntoon ja tulla johtajaksi. Me uskomme häneen ja valmennusryhmä tekee hyvää työtä.

Rotenberg muistuttaa kyseessä olevan vielä teini-ikäinen pelaaja miesten liigassa, jossa pisteiden takominen ei ole helppoa.

– Hän pääsee hyvin maalintekopaikkoihin, mutta viimeistelyä on parennettava. Laukauksen parantaminen ja luopuminen ajoissa kiekosta ja hän onnistuu paremmin, Rotenberg ohjeistaa Podkolzinia.

Podkolzinin uskotaan kuuluvan Venäjän johtohahmoihin vuodenvaihteessa Edmontonissa pelattavissa nuorten MM-kisoissa.