NHL-legenda Joe Thornton palaa kaukaloon jo tulevana lauantaina, kertoo sveitsiläislehti Neue Zürcher Zeitung.

Lehden mukaan 41-vuotiaan Thorntonin joukkue on Sveitsin pääsarjan HC Davos, jota sentteri on edustanut aiemmin kahteen otteeseen (2004-05, 2012-13) NHL:n työsulkukausilla.

Davosin kannalta Thornton on kätevä vahvistus, sillä hän ei rasita ulkomaalaiskiintiötä, koska omistaa Kanadan lisäksi myös Sveitsin passin. Lähteen mukaan hän aikoo lisäksi pelata joukkueessa ilmaiseksi.

Keskushyökkääjällä ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa NHL-sopimusta, mutta hän vihjasi aiemmin lokakuussa aikovansa pelata taalaliigassa myös tulevalla sesongilla.

Thornton on edustanut San Jose Sharksia kaudesta 2005-06 lähtien ja summasi viime kaudella haipaidassa 70 ottelussa 31 (7+24) tehopistettä.

Viimeisimpien huhujen perusteella konkarin NHL-joukkue saattaa kuitenkin tulevalle sesongille vaihtua, sillä hänen kerrotaan käyneen neuvotteluja Toronto Maple Leafsin kanssa. (lue lisää täältä)

Thornton oli viime NHL-kaudella liigan toiseksi vanhin pelaaja edellään vain maaliskuussa 43 vuotta täyttänyt Boston Bruins-kapteeni Zdeno Chara.