Kiekkoraamattu: Suomalaisen NHL-ykkösvarauksen tiellä yksi este – kanadalaispakin tehot mykistävät

© Kuva: Leijonat.fi

Kärppien 17-vuotiaasta Aatu Rädystä on jo pidemmän aikaa povattu kaikkien aikojen ensimmäistä suomalaista NHL-ykkösvarausta. Varaustilaisuuteen on kuitenkin vielä vuosi aikaa, ja paljon asioita ehtii muuttua 12 kuukauden aikana.

Viime kaudella Räty pelasi 12 ottelua Kärppien Liiga-joukkueessa. Niissä hän nakutti vaikuttavat tehot 2+2=4. Tällä kaudella hän on pelannut kaksi Liiga-ottelua ilman tehopisteitä.

Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News nosti hiljattain artikkelissaan esiin ison joukon pelaajia ympäri maailmaa, joita kannattaa pitää silmällä seuraavaa varaustilaisuutta ajatellen. Artikkelissa spekuloitiin myös ykkösvarauksesta.

– Mielestäni tämä on kaksintaistelu Michiganin yliopistojoukkueessa ensi kaudella pelaavan puolustajan Owen Powersin ja suomalaisen sentterin Aatu Rätyn välillä, Kiekkoraamatussa todetaan.

Powerilla on takanaan huima kausi USHL:ssä. Hän nakutti vain 16-vuotiaana 45 ottelussa tehot 12+28=40. Raamitkin Powerilla ovat kunnossa. Hän on 195-senttinen ja 97-kiloinen.

Puolustaja Powerin tehoja voidaan verrata Eeli Tolvaseen. Saman ikäisenä hyökkääjä Tolvanen iski USHL:ssä 49 ottelussa tehot 17+21=38. Power teki siis puolustajana enemmän tehopisteitä pienemmällä ottelumäärällä.