Ei turhaa nöyristelyä! Kärppien puolustajatähti korostaa vahvaa suorittamistaan: ”Luotan peliälyyni”

© Kuva: Juha Tamminen
TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Kärppä-legenda Lasse Kukkosen jättäessä Liiga-kaukalot on oululaisjoukkueen puolustuksen kokenein pelaaja tulevalla sesongilla kanadalainen Shaun Heshka.

Jo viidennen kautensa oulalaisjoukkueessa aloittava Heshka korostaa kuitenkin, ettei kanna suurta vastuuta yksin.

– Aika iso soihtu kannettavaksi! Ei Lassea voi korvata. Hän on ollut täällä pitkään ja hän merkitsee paljon joukkueelle ja yhteisölle. En todellakaan lähde korvaamaan häntä. Meillä on muita vanhempia kavereita myös: Spede (Mika Pyörälä), Jussi (Jokinen) ja Pulju (Jesse Puljujärvi). Vaikka hän ei vanha olekaan, niin tällä kaudella hän on johtajiamme myös, Heshka korostaa Liigan nettisivulla.

Liiga-mestaruutta Kärppien (2018) lisäksi kertaalleen myös Ässissä (2013) juhlineen Heshkan aikana oululaiset ovat olleet kahdesti finaaleissa ja voittaneet runkosarjan peräti kolmesti peräkkäin. Heshka on suorittanut roolissaan vuodesta toiseen kovalla tasolla ja asiaan löytyy syynsä.

– Kaikki lähtee luottamuksesta. Olen tuntenut ”Mamban” (päävalmentaja Mikko Manner) siitä asti, kun tulin tänne. Hän on luottanut minun johtajuuteeni ja antanut isoa roolia. Olen täyttänyt sen varsinkin pudotuspeleissä. Luottamus on kasvanut, Heshka korostaa ja jatkaa:

– Minun ja valmennusjohdon välillä on luottamus, että pelaan tietyllä tavalla ja he luottavat siihen. Luottamuksen taso on kova. Kun ikää on tullut, on vaikeampaa pysyä nuorempien kaverien vauhdissa, koska peli muuttuu nopeasti. Luotan peliälyyni, että en joudu tilanteista ulos. Tähän asti on mennyt hyvin.

Kärpät kohtaa torstaina Liiga-kauden avausottelussa Hämeenlinnassa HPK:n.

TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!