Pat Maroon. Stanley Cup -mestari kesältä 2019 ja syksyltä 2020. Kukapa olisi uskonut tähän, kahteen peräkkäiseen laiturin voittamaan mestaruuteen vaikkapa kaksi vuotta sitten.

Yhdysvaltalainen on vasta historian kahdeksas eri pelaaja kautta taalaliigan historian, joka on voittanut peräkkäisinä kausina mestaruudet kahdessa eri joukkueessa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Pat Maroon of the @TBLightning is the eighth different player in NHL history to win a #StanleyCup in consecutive seasons with different teams.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

Edellisen kerran vastaavaan pystyi Cory Stillman vuosina 2004 ja 2006 Tampan ja Carolina Hurricanesin paidoissa. Toki välissä oli työsulun takia peruttu talvi.

Nämä veijarit ovat ainoat kuluvan vuosituhannen pelaajat, jotka kyseisessä tempussa ovat onnistuneet.

Täksi kaudeksi Lightningiin siirtynyt hyökkääjä iski runkosarjan 64 pelissä tehot 9+14=23 (+4), 25 pudotuspeliottelun saldo oli 1+5=6 (+2). Nyt Maroonilla on taas kerran syytä juoda kuplivia ja polttaa sikareita – hän lisäsi Twitter-tililleen paljonpuhuvan videon.

Pat Maroon

@patmaroon
Back To Back....Thats all 🍾

LUE MYÖS:
Miro Heiskanen ei ollut lähelläkään arvostettua pokaalia – toimittajilta tyrmäys: “Saanut liikaa huomiota – osoittanut nuoruutensa tuomia virheitä”

Onko tässä Tampan NHL-mestaruuden suurin yksittäinen tekijä? Tähtihyökkääjä nousi Wayne Gretzkyn ja Mario Lemieuxin peesiin