Onko tässä Tampan NHL-mestaruuden suurin yksittäinen tekijä? Tähtihyökkääjä nousi Wayne Gretzkyn ja Mario Lemieuxin peesiin

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin Stanley Cup -mestaruuden suurinta yksittäistä palasta on vaikeaa etsiä, mutta Nikita Kutsherovin rooli voitoissa oli valtava. Pelaaja voitti pudotuspelien pistepörssin hurjalla saldolla 7+27=34 (+15). Nuo kertyivät 25 ottelussa.

Syöttömäärä on hurjan kova yksissä pudotuspeleissä kautta taalaliigan historian. Venäläinen nousi todellisten legendojen peesiin, sillä vain Wayne Gretzky ja Mario Lemieux ovat pystyneet saalistamaan isommat syöttömäärät.

Kaikkien aikojen kiekkoilija Gretzky saavutti 31, 30 ja 29 napsua vuosina 1988, -85 ja -87. Lemieux ylsi 28 syöttöpisteeseen vuonna 1991.

Tiistaiyön finaalissa Kutsherovin saldo oli 0+1=1. Hän syötti Tampan 2-0-voittoon päättyneessä pelissä Brayden Pointin iskemän ylivoimamaalin.