Silmiinpistävä tilastofakta: Suomalaispelaajat dominoivat NHL:n kuolemanottelua – kanadalaiset ja muut suuret varjossa

© Kuva: Getty Images

Suomen aikaa lauantaiyönä pelattu Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen välinen kauden 2019-20 pudotuspelien kolmannen vaiheen seitsemäs peli jää suomalaisten mieliin taatusti pitkiksi ajoiksi.

Katsomosta mukaan tullut tähtipaitojen Joel Kiviranta nakkasi joukkueensa ensiksi tasoihin ajassa 56.30 ja ensimmäisessä jatkoerässä hän pamautti voittomaalin b-pisteiden välistä.

Huomionarvoista on se, että Leijonien vuoden 2019 maailmanmestarin iskemä 4-4-tasoitus oli kokonaisuudessaan suomalaista käsialaa. Sen syöttivät Roope Hintz ja Miro Heiskanen.

Suomalaiset dominoivat seiskapeliä kauttaaltaan, sillä nimenomaan sinivalkoiset pelaajat olivat ottelussa maiden välisen pistepörssin ykkösiä saldolla 3+4=7.

Pisteille ylsivät hattutempun latonut Kiviranta sekä tämän joukkuekaveri Heiskanen (0+2=2) ja Hintz (0+1=1). Coloradon Mikko Rantanen saalisti syöttöpinnan.

Muiden maiden pelaajista venäläiset latoivat saldon 4+2=6 sekä kanukit ja ruotsalaiset tehot 1+3=4. Yhdysvaltalaispelaajat saalistivat kolme syöttöpinnaa ja slovakialaiset yhden.

Kuten kuolemanpelin tilastoista voi päätellä, ei Suomen eri maajoukkueiden viime vuosien maailmanmestaruudet ole mitään sattumankauppaa. Kaikki pisteille yltäneet pelaajat ovat maailmanmestareita.

LUE MYÖS:
Näin NHL:ssä jatketaan – mukana enää viisi suomalaispelaajaa

NHL:ssä lopullista läpimurtoa yrittävä suomalainen kirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen: ”Ottaa seuraavan askeleen”


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.