Siim Liivik muistelee synkkää Jokerit-ottelua – pahoinpitely, yhdeksän pelikieltoa, sairaala- ja poliisireissuja: ”Yhtäkkiä olin konstaapelin haastateltavana”

© Kuva: Juha Tamminen

Siim Liivik päätti mittavan pelaajauransa viime kauteen. Vuosien varrella hyökkääjä ehti näkemään ja kokemaan kaukalossa monenlaista.

Yksi synkkä ilta oli nähtiin kahdeksan vuotta takaperin Helsingissä, kun HIFK kohtasi European Trophyn ottelussa paikallisvastustajansa Jokerit.

Kamppailusta muodostui todella väkivaltainen, kun peräti yhdeksän henkilöä sai enemmän tai vähemmän pelikieltoa.

Esimerkiksi Jokereiden Semir Ben-Amor määrättiin 18 ottelun pelikieltoon käytyään HIFK:n Ville Peltosen kimppuun. Peltonen joutui tilanteen seurauksena sairaalaan – ja Ben-Amor sai myöhemmin tuomion pahoinpitelystä.

Liivik määrättiin sen sijaan kuuden ottelun pelikieltoon kahdesta eri tilanteesta. Molemmat liittyivät väkivaltaisuuksiin.

– Se oli sekavaa aikaa. Siinä oli se peli missä tapahtui mitä tapahtui ja olin itsekin mukana siinä. Sitten yhtäkkiä olin Pasilassa jonkun konstaapelin haastateltavana.

– En voinut käsittää sitä. Elin normaalia elämää, pelasin lätkää, tein duuniani ja sitten istuin jossain Pasilassa. Mietin, että “hei, olen mä tehnyt vähän tyhmempiäkin juttuja”. Se oli aivan naurettavaa ja lähti ihan käsistä kaikkien puolelta, Liivik muistelee HIFK:n julkaisemassa haastattelussa.