Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine on noussut jälleen tapetille siirtohuhujen kohteena Pohjois-Amerikan kiekkomedioissa.

TSN:n asiantuntijaraati nosti keskusteluissaan esille Laineen kauppaamisen pois Jetsistä vuotta ennen hyökkääjän nykyisen sopimuksen umpeutumista. Samaan hengenvetoon raati nosti esille myös toisen nuoren Jets-tähden, Nikolaj Ehlersin tilanteen. Asiaan otti kantaa myös NHL-toimittaja Lyle Richardson.

– Juuri kun Jets-fanit kuvittelivat, ettei heidän tarvitse käydä läpi Laineen ja Ehlersin ympärillä pyöriviä siirtohuhuja tämän offseasonin aikana, kaksikko nousi takaisin otsikoihin. Emme voi sulkea pois sitä mahdollisuutta, että GM Kevin Cheveldayoff vähintäänkin harkitsisi tätä vaihtoehtoa. Puolustuksen vahvistaminen sekä kakkossentterin hankinta ovat seuran tärkeimpiä prioriteettejä, Richardson pyörittelee.

– Laineen ja/tai Ehlersin kauppaaminen ratkaisi toisen, ellei molempia näistä ongelmista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Cheveldayoff valitsisi tämän reitin. Kaksikko tulee saamaan osakseen paljon kiinnostusta, muttei ole takuita siitä, että seura löytäisi sopivan vaihdokin tämän vuoden epätavallisilta siirtomarkkinoilta, toimittaja muistuttaa.

Laineen 6,75 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen. 24-vuotiaan Ehlersin kuuden miljoonan taalan vuositulot takaava diili sen sijaan kattaa vielä viisi seuraavaa kautta, joista kolmella viimeisellä siihen on sisällytetty osittain siirrot kieltävä pykälä.