Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov juotti NY Islandersille NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa oikein kunnolla katkeraa kalkkia. Hän iski 2-1-voittomaalin digitaalien näyttäessä aikaa 59.51. Tampa siirtyi ottelusarjassa 2-0-johtoon.

Maali on NHL:n konferenssifinaaleissa tai välierissä – neljän parhaan vaiheessa – kolmanneksi myöhäisin kautta historian. Lähempänä kolmoserän loppua voittomaalin ovat onnistuneet nakuttamaan vain Nick Metz vuonna 1942 kuudennessa semifinaalissa ja legendaarinen Eric Lindros neljännessä konferenssifinaalissa 23 vuotta sitten. Noiden maalien syntyajat olivat 59.55 ja 59.53.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Only two players in NHL history have scored a later game-winning goal in regulation during a Conference Finals / Semifinals contest than @86Kucherov. #NHLStats #StanleyCup

Lisäksi, vaikka 27-vuotias maikopilainen ei ole voittanut Stanley Cupia, on hän erikoistunut kovissa paikoissa – tykin pudotuspelien seitsemän voittomaalia on peräti viidenneksi eniten kautta taalaliigan historian nimenomaan venäläisistä puhuttaessa. Kuten oheinen twiitti näyttää, on edellä vain legendoja.

StatsCentre

@StatsCentre
Counting the decisive goal quite late in regulation to give his @TBLightning a 2-1 win over the Islanders on Wednesday night, Nikita Kucherov now has 7 career game winning goals in #StanleyCup Playoff action. That ties him with 3 others for 5th on this all-Russian list of players

Ottelusarja jatkuu lauantaiyönä kello 03.