NHL:n isojen maalien mies Joel Kiviranta löi ällikällä jopa Jere Lehtisen – “Valehtelisin, jos väittäisin, että osasin odottaa tällaista”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Stanley Cupin finaaleihin rynnineen Dallas Starsin suomalaiset ovat olleet syksyn pudotuspeleissä kovassa tikissä. Pakki Miro Heiskanen on nipun ykkösnimi, kun 21 pelissä on syntynyt huikea saldo 5+17=22 (+3).

Roope Hintz komppaa perässä saldolla 2+9=11 (-3). Esa Lindellin saldo on 1+5=6 (-6) ja syksyn sensaatio Joel Kivirannan 4+1=5 (+5). Vaasan Sportista tähtiin ponnistaneen hyökkääjän vire on ollut maaginen, sillä pelaaja on osunut ottelusarjat katkaisseissa peleissä.

– Aivan huikeaa, kuinka Jolle pystyy sopeutumaan ja heittäytymään tuollaisiin peleihin. Hänen ketjunsa tempo ja pelivauhti on uskomaton. Ei häntä varmaan maalintekijäksi hankittu vaan hyväksi kahden suunnan joukkuepelaajaksi, Starsin ex-pelaaja ja Leijonissa maailmanmestaruuden Kivirannan kanssa voittanut Jere Lehtinen ylistää NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Edes kiekossa lähes kaiken, muun muassa Stanley Cupin, maailmanmestaruuden ja olympiamitaleita voittanut Lehtinen ei uskonut siihen, mitä Kiviranta on näyttänyt.

– Valehtelisin, jos väittäisin, että osasin odottaa tällaista.

Kivirannassa on toki ollut viitteitä siitä, että tulosta voisi tulla nimenomaan pohjoisamerikkalaisissa peleissä.

– Ehkä tuollaista tehoilua en odottanut, mutta MM-kisojen aikana tajusin, että hänen pelityylinsä sopii pieneen kaukaloon. Pelinopeus ja maalin edessä pelaaminen on juuri kuin tehty NHL:ään.

Dallasin kausi voi saada kirkkaimman mahdollisen lopun, kun se rynni Vegas Golden Knightsin kustannuksella Cupin loppuotteluihin.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!