Nathan MacKinnon vei NHL:n herrasmiespelaajan pystin – Teuvo Teräväinen paras suomalainen

© Kuva: Getty Images

NHL julkisti lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa vuotuisan herramiespelaajapalkintonsa, Lady Byng Trophyn voittajan.

Pystin vei tällä kaudella nimiinsä Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon, joka peittosi kisassa Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin. Seuraavat sijat menivät St. Louis Bluesin Ryan O’Reillylle sekä Carolina Hurricanesin Jaccob Slavinille ja Teuvo Teräväiselle.

Suomalaisista ääniä saivat myös viime vuoden voittaja, Florida Panthersin Aleksander Barkov sekä Dallas Starsin kaksikko Miro Heiskanen ja Esa Lindell.

25-vuotias MacKinnon takoi runkosarjassa 95 tehopistettä ja keräsi vain 12 jäähyminuuttia. MacKinnon on Barkovin sekä Martin St. Louisin jälkeen vasta kolmas pystin 20 vuoden sisällä voittanut pelaaja, joka on nakutellut runkosarjassa vähintään 90 pistettä keräten sivussa korkeintaan 12 jäähyminuuttia

Barkovin lisäksi herrasmiespystin on vienyt suomalaisista nimiinsä Jari Kurri, joka sai kunnian vuonna 1985.